Foreningen Historiske Planter tager skraldet på den lille ø Nyord

2018 har været en VARM sommer og solen holdte ej heller sine stråler tilbage, da 11 medlemmer af Foreningen Historiske Planter var ude at samle affald op den 9. august i Nyord på Møn. Foreningen – der arbejder for at bevare historiske repliktplanter i Stege og andre steder på Møn, Bogø og Nyord – konstaterede med glæde, at Nyord er en meget ren ø, men at heller ikke den slipper for cigaretskod.

”Det meste affald var cigaretskodder – og ellers var affaldet gammelt og bestod af f.eks. glasflasker. Der lå også affald fra vandet, som vi ikke kunne komme til.” Siger Karenn Becker bestyrelsesmedlem af Foreningen Historiske Planter

Foreningen tager i forvejen et stort ansvar for at passe på den lokale naturhistorie og kultur – bl.a. ved at formidle hvordan man førhen brugte repliktplanter som lægemiddel, mad og drikke.

Det er stadigvæk oppe i luften, hvad sponsormidlerne fra Ren Natur skal bruges til. ”Vi ved det ikke helt endnu, vi laver frø og planter til salg og kunne godt bruge noget plantejord til småplanter.”

Udover at slå et slag for den lokale natur i Nyord, havde foreningen og en dejlig dag i meget varmt vejr: ”Dagen blev afsluttet med en tur i vandet og en forfriskning, sponseret af Noorbo Handelen. Vi blev meget godt modtaget af beboerne på Nyord. Vi gør det gerne igen.” Siger Karenn Becker bestyrelsesmedlem af Foreningen Historiske Planter