Albertslund Natteravne øger trygheden

Den 22. juni så 15 natteravne dagens lys, da de, i et anden slags samfundsgodtgørende formål end vanligt, mødtes for at rense Hundeskoven Nord i Albertslund for affald. Det blev til en dejlig dag, der bød på godt humør og hyggeligt gensyn med tidligere natteravne. En borger som samler henkastet affald i forvejen, deltog også på dagen, og således gik hygge og effektivitet hånd i hånd.

Natteravnene arbejder normalt for at styrke trygheden, livsglæden og fællesskabet i Albertslund ved at gå ture i nattelivet og tage vare på de unge. Denne sommerdag blev trygheden i stedet styrket igennem en renere natur. Ifølge Hold Danmark Rents undersøgelser giver et rent nærområde os nemlig en følelse af tryghed, hvorimod affald som ikke har ramt skraldespanden, opfattes som et symbol på ligegyldighed.

Deltagerne befriede naturen for 4 sække fyldt med småt affald, som lå skjult i krat og buske bestående af:

Cigaretskod

Papir

Plastik

8 dåser og flasker med pant

10 dåser og flasker uden pant

Særligt cigaretskod er et giftigt stykke affald, som til trods for dets lille størrelse udleder mange giftige stoffer ned i jorden. Derfor er det super vigtigt, at de bliver fjernet.

Sponsormidlerne går til Natteravnenes almindelige drift – dvs. bl.a. køb af bolsjer og kondomer, samt udgifter til forplejning ved kurser mm.

Vil du vide mere Natteravnene i Albertslund og forskellen de gør, så se her: http://albertslund.natteravnene.dk/