Næsby Bylaug idylliserer landskabet

Den 5. juni var 12 lokale og meget engagerede medlemmer fra Næsby Bylaug i Næstved Kommune samlet for at støvsuge vejene fra Næsby til Næsbyvrå for henkastet affald. Bylauget deltog i testen af Ren Natur sidste år, hvor de samlede affald over en hel uge, så det lå lige til højrebenet. Medlemmernes ejerskab- og ansvarsfølelse overfor hjemegnen er stor, og igen i år fik de 2 landsbyer og vejkanterne imellem godt med kærlighed.

Langs landevejene i- og mellem Næsby og Næsbyvrå blev 8 sække affald fyldt med:

0,3 kg glasskår

Plastik – både folier og hård plast

3 glasflasker (uden pantmærke)

27 dåser (hvoraf 18 var med pantmærke)

44 cigaretskod

11 cigaretpakker

1 gummistøvle

1 par underbukser

Lidt emballage fra fødevarer

Stumper fra en vejkegle af plast

En træramme samt diverse andre stykker affald

Cirka en tredjedel af sponsormidlerne på 3000 kr. gik til frokost på indsamlingsdagen. Resten vil gå som tilskud til at forbedre den lille legeplads i Næsby. De 14,5 kr., som bylauget fik i pant (3 dåser kunne ikke læses af pantmaskinen) blev doneret til Hjerteforeningen via pantmaskinen i Fakta i Glumsø.

Bylauget er en kulturbærende forening i det lille lokalsamfund, der ligger udenfor Glumsø. Den styrker aktivt samhørighedsfølelsen imellem borgerne og området ved at arrangere aktiviteter som Sct. Hans fest, høstfest, grillaftner, sangarrangementer og samling ved højtider som f.eks. den første søndag i advent, hvor borgerne mødes til gløgg og æbleskiver.

Vil du læse mere om Næsby Bylaug så se her: http://www.naesby-bylaug.dk/