Radikal Ungdom i Odense får øjenåbner

Den 23. juni var 8 unge politisk engagerede medlemmer fra Radikal Ungdom i Odense (RUO) samlet i Kerteminde for at bidrage til en renere natur. At føle og udvise samfundsansvar er en indbygget del i foreningens virke og derfor var Ren Natur en helt naturlig aktivitet for medlemmerne at være med i. Det blev til en meget meningsfuld dag.  

”Det var for det første en kæmpe øjenåbner. Vi vidste godt, at det står slemt til, men det bliver bare mere omfattende og håndgribeligt, når man bliver opmærksom på det. Derudover, var det mega hyggeligt og der var en masse, som kom hen og takkede os for, at vi samlede skrald ind. Alt i alt en mega god dag.”

Deltagerne samlede affald med omhu og nøjagtighed, det blev til 8 sække propfyldte med:

-Uendelig mange cigaretskod
– Capri Sonne juicefolie
– Plastikposer
– Alle typer af emballage
– Slikpapir
– 15 dåser med pant
– 10 dåser uden pant

Alle er ting, som ikke hører til i naturen. Det skader vores vandmiljøer og økosystemer. Cigaretskod er f.eks. et meget giftigt stykke affald, der er fuld med tungmetaller og kæmpe mængder nikotin, som udledes i området, hvor det bliver smidt. Derfor er det vigtigt, at affaldet bliver fjernet.

RUO er udover at være en politisk forening, en mangfoldig forening, som danner grobund for venskaber, stærkt sammenhold og fællesskab på tværs af forskelligheder.

Sponsormidlerne skal RUO bruge til en fælleshyttetur i efteråret.

Vil du vide mere om Radikal Ungdom i Odense, så se her: http://radikalungdomodense.dk/