God motion, en renere natur og penge til skolebigård

Biavlerforeningen Knivholt Bilaug samlede i starten af juni henkastet affald gennem Vandværkskoven, ad Donbækvej, Skolvalleen og Sæbybanestien i Frederikshavn Kommune.

14 deltagere fyldte 6 affaldssække med:

  • Flest cigaretskodder
  • Slik- og papiraffald
  • 8 flasker og dåser uden pant

De begejstrede deltagere fortæller bl.a.: ’Det var en fantastisk tur med sol og dejligt vejr. Vi syntes selv, vi havde den bedste rute man kunne ønske sig igennem skoven og langs stien som fører ned til centrum. Vi blev flere gange mødt af forbipasserende løbere og cyklister, som råbte “godt gået”, “dejligt at cykle efter jer”, ”der er så rent”, “sejt” , “tak fordi I holder naturen ren”, så det gav os lige et ekstra skulderklap. Efter indsamlingen samledes vi i vores skolebigård, hvor vi spiste frikadeller og kartoffelsalat og drak en kold øl. Tak fordi I valgte vores forening, så vi kunne få denne fantastiske aften’.

Sponsorpengene skal gå til foreningens skolebigård, hvor de formidler viden om bierne til nye biavlere, skoleelever og børnehaver. Der skal nemlig bruges flere bidragter til alle de børn, der kommer til formidlingsarrangementer.

’Det bedste ved vores forening er sammenholdet og formidlingen af viden til både nye og “gamle” biavlere medlemmerne imellem. Vi værner om naturen og er meget opmærksomme på, hvad der sker i naturen omkring os, da bierne er afhængige af at naturen ikke er fyldt med pesticider og masser af affald. Vi afholder skolebigårdsaften hver tirsdag, som er et kæmpe hit, her kommer mange for at få en bisnak og fingrene i bierne samt efterfølgende en kop kaffe’.

Her kan du læse mere om biavlerforeningen: http://knivholtbilaug.dk/