Natteravne ved højlys dag

10 Natteravne gik d. 18. august en affaldstur omkring Korskærparken.

Her fyldte de sække med bl.a.:

  • Plastik
  • Cigaretpakker
  • Cigaretskodder
  • McD Affald (poser-burgerpapir-krus-sundaybæger)
  • Slikpapir
  • 5 flasker og dåser med pant
  • 10 flasker og dåser uden pant

’Affaldet var meget centreret omkring lyskryds og busstop, hvor der især lå en del cigaretskodder. Vi var overraskede over mængden af affald fra McD. Vi fik anerkendelse fra bilister og gående for vores indsats’, fortæller deltagerne.

Natteravnenes formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde – især blandt børn og unge i det offentlige rum. Natteravnene Fredericia er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre m/k’er efter lokalt behov – middag, aften eller nat – i de karakteristiske gule jakker. Gennem synlighed og tilbud om ansvarlig voksenkontakt, er de med til at skabe tryghed og støtte børn og unge, der måtte have behov. En af sideeffekterne ved denne indsats er, at hærværk, vold og anden småkriminalitet i de områder hvor de færdes, ofte falder drastisk.

’Vi er en forening med plads til alle, som ønsker at gå en tur i nattebilleder for at hjælpe de unge med at passe på hinanden. Det er utroligt givende og motiverende at møde de unge mennesker i byen som takker og roser os for vores lyst til at være der’, fortæller deltagerne.

Udover det gode formål, at foreningen ønsker et rent lokalt miljø og har brug for pengene, deltager Natteravnene Fredericia også i Ren Natur for at synliggøre deres forening.

Sponsorpengene skal gå til de løbende udgifter foreningen har fx til tøj, kondomer, bolcher og førstehjælpsudstyr. Derudover skal det gå til deltagelse i landsmødet for natteravnene.

Her kan du læse mere om Natteravnene Fredericia: http://fredericia.natteravnene.dk/