Aktivt arbejde for FN’s Verdensmål

15 børn og unge fra FDF Randers 2 samlede henkastet affald omkring Udbyhøj havn og strand d. 12. september. De fandt bl.a.:

  • Mange cigaretskod
  • Stativer fra engangsgrill
  • Plastikspand
  • Flamingoflyder fra fiskegarn
  • Nylonreb
  • Kapsler
  • Spiritus flasker

’Der var ikke så meget affald som forventet, men det skal man jo ikke klage over. Vi havde en god stemning og en hyggelig tur. Det gik hurtigt, når vi var så mange. En af pigerne sagde: ’Ej, hvor er det her altså bare hyggeligt, skal vi ikke gøre det noget mere’’, fortæller deltagerne.

FDF Randers 2 er en folkekirkelig forening, der tilbyder 8 hold fra 5 til 18 år, incl. et hold for sejlads og et tamburkorps, hvor man kan lære at spille fløjte, trompet eller trommer. De laver både kreative ting indendørs og sportsaktiviteter udendørs, og bålhytten bruges meget. De bygger med reb og rafter, lærer førstehjælp, lærer at bruge kort og kompas, bager, laver løb, hvor der løses poster, tager mærker. Desuden tager de på ture og deltager i fælles sommerlejr. De ældste tager på kanolejr, cykelsommerlejr, fjeldvandring i Norge eller på Landslejr. Foreningen har valgt at engagere sig i FNs Verdensmål.

Det bedste ved foreningen er, at de er gode til at hygge sig med hinanden uanset alder, synes medlemmerne.

Sponsorpengene skal bruges til børneaktiviteter på de ugentlige møder.

Her kan du læse mere om foreningen: http://www.randers2.dk/