Affaldsindsamlingen var en øjenåbner for alle

Lørdag den 6. oktober gik 10 målbevidste ridepiger i grøfterne langs Gl. Skørpingvej på jagt efter affald. Skørping Rideklub havde nemlig tilmeldt sig Ren Natur og de var heldige at få tildelt en af Rebild Kommunes 8 affaldsindsamlingsruter. Dermed fik de muligheden for at komme helt tæt på noget af al det affald, som bilisterne smider fra sig i området og det var lidt af en øjenåbner for dem alle.

Det er skræmmende, hvor meget affald der ligger derude og særligt de mange flænsede øldåser! Vi fandt også mange underlige ting, heriblandt en gryde, en stump af et tæppe og en metalpæl” siger Eva Thorsen, ansvarlig for foreningens Ren Natur hold. Men aktiviteten har også sat tankerne i gang hos dem selv ”Vi bliver nu bedre til at samle op efter os selv og minimere vores eget skrald, og ligeledes bliver vi motiveret for at fortsætte med at samle skrald op”

Det var en rigtig god oplevelse at være med i Ren Natur for ridepigerne i Skørping Rideklub. Umiddelbart var der lidt modstand på at skulle ud og samle op efter andre, men det blev hurtigt vendt til noget godt, idet det var langt hyggeligere end forventet. Så klubben er klar igen, hvis det bliver muligt igen at deltage i konceptet Ren Natur. De velfortjente sponsorpenge på kr. 3000 skal gå til flere hyggelige sociale arrangementer i klubben, blandt andet en julefest.  

Skørping Rideklub er en lille hyggelig klub, der ligger naturskønt i Skørping, syd for Aalborg. Deres formål er at fremme interessen for ridesport, men også at oplære navnlig de yngste medlemmer i hestens brug og pleje. Læs mere om den lille klub her via deres hjemmeside: http://www.skoerpingrideklub.dk/