Aktiv lokalforening mødes om affaldet

I Bejstrup/Manstrup Borgerforening og Forsamlingshus laves især arrangementer for hele familien, på tværs af generationer. Såsom; fastelavnsfest, grill-sommerfest, cykeltur med fælles frokost, Mortensaftens familie-bankospil, jule-familie-bankospil, kvindeaften med modeshow, juletræsfest og årligt velgørenheds arrangement med Tjernobylbørn. Derudover afholder menighedsrådet sogneaftener ca. tre gange årligt. I 2019 har lokale frivillige opsat legeplads, trampolin, hytte, læ-hus og bålsted i Bejstrup.

D. 7. september stod der indsamling af henkastet affald på programmet, da 19 borgere mødte op på Thorup Strand for at gennemføre en af Ren Naturs ruter i Jammerbugt Kommune. 6-7 affaldssække blev det til med bl.a.: Allermest plastik i form af tov, uigenkendelige små stumper, poser. Så var der en rusten saks, to gamle radiatorer, dåser. Fisker-grej i stykker. Maling som var høvlet af en fiskerkutter. Dertil 17 dåser og flasker uden pant.

’Dagen startede med høj sol. Der var 15 tilmeldt og kom 18 personer. Rigtig dejligt. 7 var børn. Vi var imponerede over, hvor rent der faktisk var. Særligt omkring P-pladsen, kiosken og fiskerbådene fandt vi nærmest ingen affald. Det var tydeligt at nogle gør noget for at holde det pænt for de lokale selv og turisterne. Rigtig mange turister besøger Thorup strand. Vores dag var enormt hyggelig. Der var tid til snak og grin, mens børnene tog sig tid til at lege på stranden, mens de ledte efter skrald. Der gik lidt sport i at høre, hvad hinanden fandt og hvilke mærkelige ting der var, fx to radiatorer som var skyllet på land fra havet. Den lokale Haw-kiosk gav kaffe til alle voksne og soft ice til alle børn da vi sluttede. Borgerforeningen var bredt repræsenteret. Enke-fru klubben, gå-tur-damerne og børnefamilierne var sammen’, fortæller deltagerne.

De velfortjente sponsormidler på 3000 kr. skal gå til fodboldmål og gynger på landsbyens nye fælles legeplads.