Runners DK løb med skraldet i Støvring

Lørdag den 10. august var ikke en hel almindelig træningsdag for løberne i lokalafdelingen af Runners DK i Støvring. De havde nemlig taget en gul sikkerhedsvest udover løbetøjet og var klar til at kombinere deres motionsløb med affaldsopsamling langs Hobrovejen fra Budeupholmvej 1 i vest til Nørre Alle i øst, ca. 4 km i alt.  

Og humøret var højt hver gang noget affald kom i sækkene, som hurtigt steg i antal. Det meste var plastposer, cigaretskod, slikposer og andet småt affald. Men der var også et par herreunderbukser og nogle shotflasker! Tilsammen fik de 15 deltagere samlet affald svarende til 6 store sække, der alle blev placeret til afhentning af kommunen på det aftalte droppunkt midt i Støvring by.

Det var en rigtig god oplevelse for løberne at være med i Ren Natur. Den lokalt ansvarlige Mark Laursen siger: ”Det var superhyggeligt og folk dyttede og gav os alle tommel op”. Og det er ikke sidste gang Runners DK i Støvring har samlet affald med Ren Natur, for står det til dem, så deltog de gerne igen til næste år.

335 foreninger har været aktive i Ren Natur på landsplan i 2019, og tilsammen er der blevet fjernet mere ned 23 tons gammelt affald fra naturen og rekreative byområder.

For mere viden om Runners DK og særligt gruppen i Støvring, følg dette link: https://www.facebook.com/groups/268008360290881/