Flot indhug i havnebassinets skrald

Skagen Sportsdykkerklub Skawdyk ryddede op både på land og i vand d. 8. september. På molen og i havnebassinet i Skagen fyldte de 17 deltagere 15 grønne sække fra Ren Natur med bl.a.: Plast, flamingo, reb og mere end 65 dåser og flasker, desuden fandt de 7 indkøbsvogne, 5,5 cykler, et wc, en håndvask og en ulovlig åleruse. Den store fangst i havnebassinet var endda blot 10 % af det, der ligger på bunden der. Dykkerne ser alt det, der ligger under overfladen, og som ofte er blæst i havet fra land.

’Meget stor bevågenhed, positive meldinger fra forbipasserende, glæde for at gøre noget godt for miljøet. Super godt arrangement’, fortæller deltagerne. ’Der kom også forældre og hjalp til. Det er så godt at lære vores unge og gamle, voksne og børn at vi skal passe på miljøet’.

Det bedste ved Skagen Sportsdykkerklub Skawdyk er opbakningen, sammenholdet, og at det både er voksne, unge og børn, der sammen har glæde af dykkersporten, som både foregår i svømmehallen, på åbent vand, på togt og til diverse arrangementer, fortæller medlemmerne.

Sponsorpengene på 3000 kr. skal bruges til en ny BCD vest til dykkerklubben (en BCD vest er en afbalanceringsvest, nærmest en rygsæk med luft, som giver dykkeren mulighed for at korrigere sin opdrift, så den bliver neutral. En dykker med neutral opdrift vil hverken stige eller synke, men blive på samme sted i vandsøjlen).

Her kan du læse mere om foreningen: http://www.skawdyk.dk/