Piger værner om naturen

De grønne pigespejdere, Holstebro gruppe samlede d. 28. september henkastet affald 3,5 km langs Banestien i Vinderup i Holstebro Kommune. De 10 piger fyldte 6 af de grønne Ren Natur sække med bl.a.:

  • Slikpapir
  • Plastik fra byggeri
  • Cigaretskod
  • 8 dåser og flasker

’En god og bevidstgørende oplevelse med megen læring og opbakning fra tilfældige mennesker vi mødte, der enten sagde tak eller tilbød at hjælpe’, fortæller deltagerne. Vi oplevede at der var umådeligt meget skrald omkring Vinderup Station’.

Holstebros pigespejdergruppe er et pigefællesskab, for De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. De laver udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, og også at lave og lære af sine fejl. Pigespejderne mener, det er vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet og lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Det bedste ved foreningen er, ’at vi kun er piger og har det hyggeligt sammen i naturen’, fortæller Emilie på 10 år.

Sponsormidlerne på 3000 kr. skal bruges til naturoplevelser på sommerlejre.

Her kan du læse mere om foreningen: https://pigespejder.dk/holstebro/