Ren ø i Flensborg Fjord

Store Okseø øst for Sønderhav i Aabenraa Kommune fik d. 7. september besøg af 8 roere fra Kollund Roklub. De samlede 1-2 grønne Ren Natur sække med henkastet affald bl.a. papir, glas og 6 dåser og flasker uden pant.

’Der var kun ganske lidt affald at komme efter på øen. Lidt i strandkanten og lidt oppe på øen. Ingenting i vandet. St. Okseø står her i september for en fuldstændig oprydning af jern og alle bygninger rives ned. Så bliver det spændende om gæster, der besøger øen i fremtiden er ligeså gode til at fjerne deres eget affald. Men altså en positiv oplevelse’, fortæller deltagerne.

I Kollund Roklub kan man ro kajak den ene dag og ro i inriggere (turbåde) eller de smalle outriggere en anden dag, for de 3 former for roning er ikke skarpt opdelt i klubben, så en kombination er altid mulig. Det er skønt at sidde i en robåd/kajak på Flensborg Fjord og nyde stilheden, kammeratskabet med andre roere og samtidig få masser af motion. Hele året er der også mulighed for rospinning i romaskine.

’Det bedste ved foreningen er, at vi kan ro på den dejlige Flensborg Fjord og det gode fællesskab. Samt vores vinteraktiviteter med rospinning og vinterbadning’, fortæller medlemmerne.

Sponsorpengene skal bruges til en omstilling til engangskrus i genanvendeligt materiale. ’Det er dyrt at indkøbe og vi står foran en Æblefest, hvor vi desværre bliver nødt til at bruge engangskrus o.l.’, fortæller medlemmerne.

Her kan du læse mere om foreningen: https://www.kollundroklub.dk/