Reb, gamle dåser og masser af skod!

Søndag den 17. maj gik Hoven Friskole og Børnehus Støtteforening en tur i den gode sags tjeneste i området omkring Vestas Halvø i Ringkøbing, Vestjylland.

Sagen handlede om affald og ruten var lagt af Ren Natur, som i samarbejde med Ringkøbing Skjern Kommune, arrangerer 8 sponsorerede affaldsindsamlinger rundt om i kommunen i 2020.

9 friske deltagere, opdelt i 2 hold, gennemførte den 4 kilometer lange rute, som blandt andet tog dem forbi havnen og videre ud til Hotel Fjordgården. Selvom om gruppen samlede mindre affald end forventet, så kom der alligevel 5 sække med hjem. De var fyldt med alt lige fra reb, flamingo, klude til papir, men mest af alt cigaretskod i store mængder, hvilket overraskede flere af deltagerne.

”Folk skal stoppe med at ryge cigaretter eller også burde der opstilles askebægre rundt ved bygninger med mange medarbejdere” udtaler den engagerede forening efterfølgende.

Støtteforeningen har eksisteret siden 2002 og arbejder for at hverdagen kan forsødes lidt for børnene på Hoven Friskole & Børnehus. De velfortjente 3000 kroner, som foreningen får for deres deltagelse i Ren Natur, skal derfor bruges som et tilskud til en studierejse for de større børn.

Alt i alt var det en rigtig god dag, som blev afsluttet med en is hos hovedsponsor McDonalds. Sagt med foreningens ord ”Det var dejligt at være sammen med andre hver for sig i denne triste Corona tid”