Fodboldpigerne fra Helsted til kamp

Pigerne fra Helsted Fodboldklub var først til kamp på fodboldbanen og derefter til kamp mod affaldet langs Gudenåen på rute 3 i Randers d. 21. juni. Inden det gik løs på ruten blev der tanket op med en forfriskning skænket af Mc Donalds som er Ren Natur sponsor.

De 13 piger og 7 voksne fyldte 11 sække med cigaretskod, fastfood poser, glas, plastik og flasker. Blandt det mest mærkelige affald var en stor legetøjsedderkop.

Pigerne hyggede sig på ruten, som var en smuk tur langs Gudenåen og på en rolig vej. Der blev snakket og grinet. Pigerne blev opmærksomme på og overraskede over, hvor mange cigaretskod der bliver smidt i naturen.

Helsted fodboldklub er en lille klub, hvor alle trives og sammenholdet er i top. U 14 piger har 2 gode trænere, som tit laver sociale arrangementer for pigerne.

Sponsorpengene skal bruges på en fodboldtur til udlandet, hvor pigerne bliver tilmeldt en turnering, så de møder hold fra andre lande.

”Hvis man spørger pigerne hvad der var den største motivation for at deltage, ville de svare at de selv kunne tjene lidt ekstra lommepenge til fodboldturen. Men vi ville også gerne hjælpe til, så naturen bliver et rart sted for mennesker og dyr at være.”