Læring til næste generation

25 børn og voksne fra Kvindeforum Motalavej samlede d. 22. juni henkastet affald omkring Halsskov i Slagelse Kommune. Mere end 10 affaldssække blev fyldt med bl.a.: Pap, plastik, glas, flasker, dåser, cigaretskod, madindpakning, engangskopper/tallerkener, bleer og bind.

’Det var en rigtig god oplevelse for både mødre og børn. Børnene fik indblik i, hvor meget affald, der bliver smidt i naturen, og de lærte at naturen skal holdes ren og smuk. Det var dejligt at kunne gøre en indsats for naturen, og at være rollemodel for børnene. Vi fik nogle dejlige motionstimer og vi mødte positiv opbakning fra forbipasserende og strandgæster’, fortæller deltagerne. ’Den bedste oplevelse var den gode dialog blandt deltagende, det var meget givende og lærerigt for alle. Børnene tager deres gode fortællinger med, og det er en god start på en livslang tankegang om at passe på naturen og føre det videre til de næste generationer. Tak for det.’

Kvindeforum Motalavej er et multikulturelt netværk, som består af engagerede kvinder med forskellige baggrunde, nationaliteter og religiøse tilhørsforhold. Kvindeforum hjælper nydanske kvinder og støtter dem med inklusion gennem udvidede netværk og aktiv deltagelse i samfundet. Foreningen afholder fx: kvindecafé, svømning, yoga og gåtur, kulturaftener, kreativt værksted, hvor mødre/bedstemødre nyder samvær sammen med deres børn. ’Det bedste ved vores forening er sammenholdet og at vi inkluderer alle, der har lyst’, fortæller medlemmerne. ’Alle har ret til at have et netværk, hvor man kan hygge sammen og lære af hinanden. Her er der plads til unge piger, nybagte mødre, mødre med små børn samt ældre kvinder’.

Sponsormidlerne på 3000 kr skal anvendes til at give mødrene og deres børn en hel dags oplevelse i en forlystelsespark.