Fårehyrder på vejen

Nivå Fåreavlerforening vil gerne gøre noget godt for natur og omgivelser, og samtidig tjene lidt til foreningen. Så d. 16. aug. mødtes 12 deltagere for at samle henkastet affald fra Ishuset ved Sørup til Skipperalle i Fredensborg by. Hele 12 sække blev fyldt med især cigaretskod, brændbart og plastik.

’Det er hyggeligt at gøre noget godt for naturen sammen med sine venner’, fortæller deltagerne.

På engen overfor Nivå Kirke har Nivå Fåreavlerforening en flok får gående. Formålet er landskabspleje, og fårenes opgave er at afgræsse området, så det ikke gror til, men bevares som eng. Sådanne afgræssede eng­områder, der er ved at blive sjældne i Danmark, er meget attraktive for viber og lærker, så marken er også et yndet udflugtsmål for fugleelskere. Foreningen har både en hyrdegruppe, der tilser fårene dagligt og en uldgruppe, der bearbejder ulden efter den årlige klipning i maj måned.

’Det bedste ved foreningen er sammenhold og glæden ved at have får’, synes medlemmerne.

Sponsorpengene skal gå til hegn til fårefolden.