Meget jern og døde sæler

Husby Tanderup Ungdoms- og Gymnastikforening samlede henkastet affald ved Sdr. Åby Strand i Middelfart Kommune d. 13. sep. De 10 deltagere fik samlet 9 sække affald, de 4 af dem med jern og lidt bly. Ellers var det mest tov, reb, garnrester, hårdt og blødt plastik, patronhylstre, engangskopper, poser mm.

’Vi var heldige med vejret og fik desværre også samlet en masse affald ind. To døde sæler lå også i strandkanten, men dem lod vi blive, hvor de var. Dagen blev afsluttet med grillede pølser/hotdog ved stranden. Hyggelig tur i den smukkeste natur på ca. 2,5 time’, fortæller deltagerne. ’Det bedste var gåturen i den smukke natur i fællesskab’.

Husby-Tanderup Ungdoms- og Gymnastikforening er en klassisk dansk idrætsforening under Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI). Aktiviteter drives af de mange frivillige, der lægger krop og tid til de mange gymnastik- og idrætstilbud fx crosstraining, karate, vandreture, havkajak og badminton.

’Det bedste ved foreningen er det sociale’, mener medlemmerne. ’Det er idrætsforeningen som holder gang i det sociale i strandkantsdanmark efter skole- og børnehavelukningerne.’

Sponsorpengene skal bruges til noget af det udstyr, de mangler, da foreningen er i gang med at bygge en ny hal.