Naturfamilier på Hjertestien

Der var slet ikke så meget skrald som de havde forventet da naturfamilier i Herning samlede affald med Ren Natur på ruten Hjertestien d. 30. august. Til gengæld havde de solskin hele vejen og mødte mange folk som stoppede op og takkede for det gode arbejde de gjorde. Det blev til 4 sække med slikpapir, ispapir og det mest mærkelige var to drikkedunke.

”Vi færdes meget i naturen så vi var faktisk overraskede over at der ikke var mere affald end der var! Jeg er sikker på at børnene er helt obs på skrald i naturen efter i dag og at de nok skal fortælle vennerne om det!”

Naturfamilier er inspireret af det amerikanske koncept Hike it Baby, der blev startet i Portland i USA i 2013. I Danmark findes der Naturfamilier i alle landets kommuner. Naturfamilier formidles af Danmarks Naturfredningsforening som hjælper børnefamilier ud i naturen ved hjælp af lokale Facebook-grupper og hjemmesiden naturfamilier.dk. Lokale netværk af familier laver naturaktiviteter for hinanden, og tager med hinanden på tur – ud i naturen.