Messingblæsere på affaldstur

FDF Gladsaxe Brass Band samlede henkastet affald op omkring Buddinge Station i Gladsaxe Kommune d. 6. sep. De 13 musikere fyldte 12 sække med flasker, cigaretskod, sølvpapir, cigaretpakker, chipsposer, slikpapir, dåser og endda flere poser med blandet affald.

’Det var en god oplevelse. Vi havde en god fornemmelse af at hjælpe til med at samle affald/skrald’, fortæller deltagerne. ’Det bedste var, at der var flere der kom cyklende og sagde, at der blev pænt’.

FDF Gladsaxe Brass Band har eksisteret siden 1968. Først som fælles orkesterarbejde for FDF i Gladsaxe kommune, og siden 2014 som selvstændig kreds. Rødderne for FDF-messing-musik i Gladsaxe går tilbage til midten af 1950-erne. De er 45 messingblæsende musikere fordelt på elever, elevorkester og brass bandet. De trakterer med velklingende og festlig musik i alle stilarter fra originale engelske konkurrence-værker over salmer og marcher til swingende underholdningsmusik.

’Det bedste ved foreningen er musikken, fællesskabet og sammenholdet’, synes medlemmerne.

Sponsorpengene skal bruges til at dække nogle af de udgifter foreninger har på deres ture.