FOR KOMMUNER

Ren Natur er et lokalt frivilligheds- og sponsorkoncept, der bygger på et noget-for-noget princip, hvor foreninger mod at samle henkastet affald op på bestemte ruter i kommunen, modtager sponsormidler for deres indsats. Indsamlingsaktiviteterne har til formål at skabe bevidstgørelse om henkastet affald og på samme tid styrke sammenhold og glæde lokalt på tværs af hele Danmark.
Hold Danmark Rent har arbejdet på Ren Natur de sidste 3 år. I 2018 testede vi konceptet sammen med Næstved, Vordingborg, Kolding og Århus Kommune med McDonald’s Danmark som national sponsor. Det gik så godt, at vi i 2019 kunne invitere andre kommuner til at være med i Ren Natur – 31 kommuner blev det til. I 2020 er der plads til endnu flere kommuner.
Bagved organiseringen af indsamlingerne ligger et større tværorganisatorisk samarbejde imellem det private erhvervsliv, kommuner og Hold Danmark Rent og frivilligheds- og foreningslivet.

 • Et unikt samarbejde

  Ren Natur er et samarbejde om en renere natur imellem borgere (frivillige og foreningsmedlemmer), kommuner, det private erhvervsliv og Hold Danmark Rent.

 • Borgerinddragelse

  Igennem Ren Natur får kommuner en i Danmark ikke-før-set metode til at komme tættere på sine borgere og omvendt. Ved at lytte, inddrage og omsætte borgeres lokale viden om deres nærområde får vi bedre ruter og større lokalt ejerskab.

 • Stærkere fællesskaber

  Frivilligheds- og foreningslivet er en grundsten i vores lokalsamfund. Det danner ramme om- og faciliterer fællesskaber. Igennem deltagelse i Ren Natur får foreninger mulighed for at deltage i forskelsgørende indsamlingsaktiviteter og tjene penge, som styrker deres forening.

 • En renere natur

  Konceptet gavner den lokale natur, som bliver befriet for henkastet affald. Det gavner foreningerne, som får flere økonomiske midler og det gavner kommunen, som får en suppleret renholdelsesindsats igennem borgerinddragelse.

Kort over kommuner som er med i Ren Natur i 2020

1

Næstved

2

Vordingborg

3

Aarhus

4

Kolding

5

Fredericia

6

Randers

7

Esbjerg

8

Frederikshavn

9

Ringkøbing-Skjern

10

Køge

11

Jammerbugt

12

Odense

13

Herning

14

Holstebro

15

Thisted

16

Hjørring

17

Vejle

18

Aabenraa

19

Solrød

20

Vesthimmerland

21

Middelfart

22

Hvidovre

23

Rebild

24

Hillerød Kommune

25

Guldborgsund Kommune

26

Stevns Kommune

27

Gladsaxe Kommune

28

Roskilde Kommune

29

Slagelse Kommune

30

Horsens Kommune

31

Vejen Kommune

32

Ishøj

33

Helsingør

34

Fredensborg

Deltagerpriser for kommuner 2020

ARBEJDER DU I KOMMUNEN OG VIL GERNE HØRE MERE?

Så kontakt os endelig

ANETTE JUUL 
PROJEKTLEDER

AJJ@HOLDDANMARKRENT.DK

+45 23 39 81 99