FOR KOMMUNER

Ren Natur er et lokalt frivilligheds- og sponsorkoncept, der bygger på et noget-for-noget princip, hvor foreninger mod at samle henkastet affald op på bestemte ruter i kommunen, modtager sponsormidler for deres indsats. Indsamlingsaktiviteterne har til formål at skabe bevidstgørelse om henkastet affald og på samme tid styrke sammenhold og glæde lokalt på tværs af hele Danmark.
Hold Danmark Rent har arbejdet på Ren Natur de sidste 3 år. I 2018 testede vi konceptet sammen med Næstved, Vordingborg, Kolding og Århus Kommune med McDonald’s Danmark som national sponsor. Det gik så godt, at vi i 2019 kunne invitere andre kommuner til at være med i Ren Natur – 31 kommuner blev det til. I 2020 er der plads til endnu flere kommuner.
Bagved organiseringen af indsamlingerne ligger et større tværorganisatorisk samarbejde imellem det private erhvervsliv, kommuner og Hold Danmark Rent og frivilligheds- og foreningslivet.

 • Et unikt samarbejde

  Ren Natur er et samarbejde om en renere natur imellem borgere (frivillige og foreningsmedlemmer), kommuner, det private erhvervsliv og Hold Danmark Rent.

 • Borgerinddragelse

  Igennem Ren Natur får kommuner en i Danmark ikke-før-set metode til at komme tættere på sine borgere og omvendt. Ved at lytte, inddrage og omsætte borgeres lokale viden om deres nærområde får vi bedre ruter og større lokalt ejerskab.

 • Stærkere fællesskaber

  Frivilligheds- og foreningslivet er en grundsten i vores lokalsamfund. Det danner ramme om- og faciliterer fællesskaber. Igennem deltagelse i Ren Natur får foreninger mulighed for at deltage i forskelsgørende indsamlingsaktiviteter og tjene penge, som styrker deres forening.

 • En renere natur

  Konceptet gavner den lokale natur, som bliver befriet for henkastet affald. Det gavner foreningerne, som får flere økonomiske midler og det gavner kommunen, som får en suppleret renholdelsesindsats igennem borgerinddragelse.

Kort over kommuner som er med i Ren Natur i 2020

1

Næstved

2

Vordingborg

3

Aarhus

4

Kolding

5

Ballerup

6

Fredericia

7

Randers

8

Esbjerg

9

Frederikshavn

10

Ringkøbing-Skjern

11

Køge

12

Jammerbugt

13

Odense

14

Herning

15

Holstebro

16

Thisted

17

Hjørring

18

Vejle

19

Aabenraa

20

Solrød

21

Vesthimmerland

22

Middelfart

23

Hvidovre

24

Rebild

25

Hillerød Kommune

26

Guldborgsund Kommune

27

Stevns Kommune

28

Gladsaxe Kommune

29

Roskilde Kommune

30

Slagelse Kommune

31

Horsens Kommune

32

Vejen Kommune

33

Varde Kommune

Deltagerpriser for kommuner 2020

ARBEJDER DU I KOMMUNEN OG VIL GERNE HØRE MERE?

Så kontakt os endelig

ANETTE JUUL 
PROJEKTLEDER

AJJ@HOLDDANMARKRENT.DK

+45 23 39 81 99