FOR SELVORGANISEREDE GRUPPER

Vi har LUKKET for tilmeldinger af selvorganiserede grupper i 2020. Prøv igen i 2021 🙂

Hvad er en selvorganiseret gruppe?

I Danmark findes der mange mennesker, som alene, i par, eller i større grupper samler henkastet affald op. En gruppe ildsjæle betegnes af Ren Natur som en selvorganiseret gruppe, og kendetegner sig ved ikke at være etableret som en kommunalt godkendt forening med egne vedtægter osv.

Er du en ildsjæl, der samler affald op, uden at være medlem af en forening, er du og din gruppe meget velkommen til at være med i Ren Natur.

Der er 4 krav:

1 Din/jeres bopælskommune skal deltage i Ren Natur

2 I skal være en gruppe på minimum 2 personer. (Er du vant til at samle ind alene betyder det, at du skal tage en ven, veninde eller et familiemedlem med under armen.)

3 I skal tage billeder under indsamlingen, der viser billeder af både jer og affaldet, og give samtykke til at Ren Natur må bruge billederne til markedsføring af Ren Natur på egne medier.

4 I skal lade Ren Natur følge jeres gruppes indsamlingsaktiviteter med os over hele året.

Særligt for grupper

Selvorganiserede grupper kan ikke tjene penge med Ren Natur, men vil få indsamlingsudstyr og vil modtage en særlig jakke efter første indsamling med Ren Natur.
Har I selv et ønske til en rute, vil vi meget gerne imødekomme jer, så vidt det er muligt, ellers hjælper vi jer med en i jeres nærområde.

Ruten skal godkendes og I vil få anvisninger om, hvor affaldet skal stilles, så kommer kommunen og henter det. Læs mere her på siden.

1

Næstved

2

Vordingborg

3

Aarhus

4

Kolding

5

Fredericia

6

Randers

7

Esbjerg

8

Frederikshavn

9

Ringkøbing-Skjern

10

Køge

11

Jammerbugt

12

Odense

13

Herning

14

Holstebro

15

Thisted

16

Hjørring

17

Vejle

18

Aabenraa

19

Solrød

20

Vesthimmerland

21

Middelfart

22

Hvidovre

23

Rebild

24

Hillerød Kommune

25

Guldborgsund Kommune

26

Stevns Kommune

27

Gladsaxe Kommune

28

Roskilde Kommune

29

Slagelse Kommune

30

Vejen Kommune

31

Horsens Kommune

32

Ishøj

33

Helsingør

34

Fredensborg

Kan I ikke se jeres kommune?

Hvis din kommune ikke er med i Ren Natur, så skriv til os på kontakt@rennatur.org og fortæl om jeres forening eller gruppe. Husk at skrive navn og e-mail. Vi registrerer jer og I vil blive kontaktet, når- og hvis jeres kommune kommer med i Ren Natur i 2021

Hvis jeres kommune er med i Ren Natur

Skal I opfylde følgende krav, før I tilmelder jer til Ren Natur:

 • I skal samle affald i forvejen

  I skal være en gruppe af frivillige, som samler affald op i forvejen. I jeres tilmelding vil I derfor blive bedt om at fortælle, hvor I samler affald og hvor hyppigt. Derudover, vil vi bede jer sende nogle billeder til os fra jeres tidligere indsamlinger.

 • Være en gruppe

  I skal være mindst 2 personer, der samler op sammen.  Plejer du at samle affald alene, skal du finde en makker at samle op med

 • I skal vælge en koordinator og kontaktperson

  I skal vælge en kontaktperson i jeres gruppe. Personen vil fungere som koordinator  og stå for modtagelse af indsamlingsudstyr, tilmeldingen til jeres rute, afrapportering osv.

 • Tilmelding skal ske fra en myndig over 18 år

  Tilmeldingen til Ren Natur skal ske via en kontaktperson fra foreningen, som er over 18 år

 • I skal lade os følge jeres indsamlinger

  Når I samler ind med Ren Natur, modtager I indsamlingsudstyr fra os sammen med ruten, som vi i samarbejde har besluttet, at I vil lave indsamlinger på. I er velkomne til at gå ruten lige så mange, som I vil. Vi skal bare have en løbende afrapportering fra jer om, hvor meget affald I fjerner og hvilken slags affald

 • Samtykke

  I skal underskrive en samtykkeerklæring, der giver os lov til bruge jeres billeder til at markedsføre jer og den forskel I gør på vores hjemmeside og sociale medier.