Ren Natur

Ren Natur er ejet af Hold Danmark Rent, som er en non-profit organisation, der har arbejdet for at mindske mængderne af henkastet affald siden 2008. Hold Danmark Rent har siden sin oprindelse støttet det lokale engagement i arbejdet for at få en ren natur. Dette er sket blandt andet ved at udstyre etablerede private indsamlingsgrupper og ildsjæle med blandt andet handsker og affaldssække. I takt med at danske borgeres interesse i at tage et medansvar for en ren natur er stigende, er der også opstået en efterspørgsel efter at koordinere og organisere lokale aktiviteter, der mobiliserer ansvarsfulde og handlingsorienterede borgere i kampen mod henkastet affald.

Ren Natur er blevet til på baggrund af de observationer og tendenser, som er blevet kortlagt af HDR igennem de seneste års nationale borgeranalyser.

Et rent nærmiljø har stor betydning for 97% af alle danskere og viljen til at bidrage er stigende. Langt de fleste danskere er bevidste om, at kommunen har den daglige renholdelsesforpligtelse på langt de fleste arealer i landet, men borgerne ønsker ansvarlighed og involvering fra andre end blot kommunerne. Vi har derfor igangsat et strategisk og praktisk samarbejde med kommuner og sponsorer.

Vores mål er at gøre den danske natur renere igennem bevidstgørelse, ansvar og styrkelse af den sociale motivation hos foreninger igennem tildeling af sponsormidler og et bæredygtigt system.

I 2020 er McDonald’s, SPAR, Danske Bank og WestWind nationale sponsorer af Ren Natur.

MISSION

Ren Natur medvirker til at bevidstgøre borgerne om betydningen af en ren by og natur og et lokalt fællesskab og sammenhold. Det er menneskers kærlighed til naturen og relationen til hinanden der er vores drivkraft og målsætning.

VISION

Ren Naturs vision er at løse et nationalt problem omkring henkastet affald igennem et lokalt tværorganisatorisk samarbejde. Dette sker mellem erhvervslivet, kommunerne og det lokale foreningsliv. I denne vision er der indarbejdet en målsætning om at skabe bevidstgørelse og et større ejerskab hos borgerne overfor de problemer, som henkastet affald giver.

Kontakt os

ANETTE JUUL
KONCEPTANSVARLIG

AJJ@HOLDDANMARKRENT.DK

+45 23 39 81 99

LONE KRAMER
KONCEPTKOORDINATOR

LK@HOLDDANMARKRENT.DK

+45 81 44 20 74