Slide background

Ren Natur fra A til Å for foreninger

Her på siden kan du og din forening se og læse om, hvad der sker fra jeres registrering hos Ren Natur frem til, I får udbetalt jeres sponsormidler.

Sådan foregår det

Fase 1: Registreringsfasen hos Ren Natur

 1. Undersøg om Ren Natur er i jeres kommune på landkortet her
 2. Er det det, så undersøg, om jeres forening kan imødekomme de krav, som vi stiller til at den/I kan være med i Ren Natur  her
 3. Er den det, så registrer jeres forening på registreringssformularen her
 4. Efter registreringen vil den person, I har angivet som indsamlingsleder fra jeres forening nu modtage en bekræftelsesmail fra Ren Natur.
 5. I bekræftelsesmailen vil det blive uddybet, at jeres forening nu indgår i en pulje med andre foreninger i kommunen, hvor I kan byde på sponsorstøttede indsamlingsopgaver, når ruterne offentliggøres af Ren Natur. I kan byde på alle ruter i jeres kommune, men kun vinde en. (I kan kun vinde en sponsoreret indsamlingsopgave per indsamlingsår)

Fase 2: Udbudsfasen

 1. Når ruterne bliver offentliggjort i jeres kommune, modtager I en e-mail fra Ren Natur, hvor I, sammen med andre tilmeldte foreninger fra samme kommune har mulighed for at sige ja til at udføre den sponsorerede indsamlingsopgave. Da flere foreninger kan tilbyde at udføre indsamlingsopgaven, vil opgaven i første omgang blive tilbudt til den forening, der først retter henvendelse til Ren Natur (først-til-mølle). Størrelsen på sponsorbeløbet for en indsamling er på 3000 kr. Vinder I ikke den udbudte rute, er jeres vindermulighed større i fremtiden, da Ren Natur kører efter et anciennitetsprincip.
 2. I får en mail, der bekræfter, at I har vundet renholdelsesopgaven. Renholdelsesopgaven skal udføres indenfor et bestemt tidsinterval typisk indenfor 4-6 uger (dette er beskrevet sammen med ruterne).
 3. I skal meddele Ren Natur hvilken dato, I vælger – og bekræfte, hvem der er indsamlingsleder på dagen. Han/Hun kommer til at blive kontaktpersonen til Ren Natur og stå for den praktiske planlægning af dagen, såsom modtagelse af indsamlingsudstyr mv.
 4. Ren Natur kontakter jeres valgte indsamlingsleder med det praktiske, såsom udlevering af handsker, affaldssække, veste og snappere. Udstyret skal enten afhentes på en adresse eller bliver leveret postalt hos jer. Dette aftales mellem Ren Natur og jeres indsamlingsleder.
 5. Jeres indsamlingsleder modtager indsamlingslederen og sikkerheds- og informationsmateriale, som han/hun skal gennemgå inden I skal ud at samle henkastet affald.

Fase 3: Indsamlingen

 1. Dagen er kommet. I har fået leveret alt indsamlingsudstyret, I skal bruge og skal nu ud at samle henkastet affald op.
 2. Jeres indsamlingsleder gennemgår før start de sikkerhedsforanstaltninger, som jeres medlemmer skal tage under opsamling af henkastet affald. Dette materiale modtager han/hun af Ren Natur.
 3. I får udleveret handsker, sække, veste og snappere.
 4. Indsamlingslederen gennemgår også uddannelsesmaterialet, som I modtager. Dette handler om affaldstyper, genbrug, genanvendelse osv.
 5. I samler nu henkastet affald op på ruten.
 6. I løbet af opsamlingen laver I en video eller noget fotomateriale til brug for dokumentation og visning på Ren Naturs hjemmeside sammen med en historie om jeres forenings indsats.

Fase 4: Afrapportering og udbetaling af sponsormidler

 1. Når I er færdige med at samle henkastet affald på ruten, skal I nu stille sækkene med affald på et angivet sted, hvor kommunen kan hente det.
 2. Nu skal jeres indsamlingsleder/ansvarshavende udfylde afrapporteringsskemaet, som han/hun har fået på mail og uploade video/fotomaterialet, som I har lavet i det afrapporteringsskema, som I har modtaget på mail, da I vandt ruten.
 3. Seneste 14 dage efter Ren Natur har modtaget afrapporteringsskemaet, får I udbetalt sponsorstøtten.

Nationale sponsorer