Strandstykke befriet for plastik

Solgårdsparkens Støtteforening stillede med 17 friske indsamlere, der fjernede affald fra Odden og stranden ved Solgårdsparken i Stevns Kommune d. 18. maj. ’Det var mest plastik, både indkommet fra havet og blæst dertil fra den nærliggende større vej. Det mærkeligste fund var plastikstole og bygningsaffald, der skulle have været på lossepladsen. Hele 15 fyldte sække med affald blev det til’, fortæller deltagerne.

’Den bedste oplevelse på indsamlingsdagen var naturoplevelsen: at høre nattergalen tæt på, finde en stålorm under et stykke tagpap, se masser af vinbjergsnegle samt se et nysgerrigt firben’, fortæller medlemmerne af Solgårdsparkens Støtteforening.

Dramatikeren Karen Bramson lod opføre Solgården som sommerbolig i 1904, og fik besøg af mange kunstnere fra store dele af Europa. Senere blev det solgt til en skibsreder, senere igen blev det tuberkulose-behandlingshjem for kvinder, så rekreationshjem for opererede patienter, dernæst behandlingshjem for lettere selvhjulpne sindslidende og i 1985 anvendte Røde Kors det som center for flygtninge. I dag er en del bygninger revet ned og den store grund ejes af kommunen.  En gruppe borgere i støtteforeningen har været med til at udvikle området, og det har resulteret i den smukke park, hvor der bl.a. afholdes loppemarked og koncerter.

Sponsorpengene skal gå til vedligeholdelse af den 23 tønder land store Solgårdspark.